Somfy
roger brushless
alutech garázskapu
alutech garázskapu ipari
cais kapuvasalatok

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás « Összes cikk megtekintése

Prestige, Trend, vagy Classic?

Alábbi cikkünkben szeretnénk egy kis iránymutatással szolgálni, hogy milyen esetekben érdemes Prestige, Trend, vagy Classic kaput választani. Melyiknek mi az előnye, hátránya...

 
Először is lássuk mik is a közös tulajdonságok,
melyek mindegyiknél megegyeznek:


 

A három kategória legtöbb eleme galvanizált acélból készül. Az életciklusukat 25 000 nyitásra/zárásra tervezik, ami 10 évre számolva napi 7 manővert fed le. 

Mindegyik kapu mérete 5mm-es pontossággal nyílásméretre gyártható. Tehát mit is jelent ez?
Vegyünk alapul egy kevésbé szabványos nyílásméretet:

Szélesség: 2798 mm
Magasság: 2202 mm

Ezekhez az alábbi méretű kaput javasoljuk pl:
Szélesség: 2800 mm
Magasság: 2200 mm
Vagy
Szélesség: 2795 mm
Magasság: 2205 mm

Természetesen mindhárom modell rendekezik ujjbecsípődés és rugótörés elleni védelemmel. 

5-féle panelítpussal kérhetőek, melyek a Mikro, S, M, L bordás, valamint a Kazettás. 
 
 

Az egyedi kapufestés, ami az exkluzív mintákon túlmenően, akár saját fényképet is takarhat, korábban csak a Prestige szériánál volt elérhető. Mostantól azonban mindhárom modellnél kivitelezhető már, igénytől függően. 

A lakkréteg (12 mikron) biztosítja az acéllemez és a hab jó tapadását. Tehát kellőképpen ellenállnak a nap UV sugárzásának. Az alapozó réteg (14-16 mikron) és a cink bevonat (16 mikron) biztosítja a tökéletes korróziógátló tulajdonságokat. Poliuretán bevonattal rendelkeznek integrált poliamid részecskékkel (PUR-PA), amelyek javítják a korróziógátló és a panel védő tulajdonságait, így lehetővé teszik a kapulap vonzó, eredeti megjelenésének megőrzését hosszú éveken keresztül.
 
Választható lehetőségek:

Személybejáró ajtó:

Lehetővé teszi a garázsba való belépést a kapu kinyitása nélkül, és növeli annak tartósságát. Ez az opció maximálisan kényelmet biztosít.
Az Alutech termékválasztékát 3 típusú személybejáró alkotja:
 
145 mm-es "hagyományos" küszöbbel.
(4,5 - 6 méter kapu szélességig) 
 
100 mm-es "alacsony"
küszöbbel.  
(4,5 méter kapu szélességig)
 
20 mm-es "lapos" küszöbbel. 
(5 méter széles kapi szélességig)

A Classic és a Prestige sorozatoknál igény szerint kérhető úgynevezett "pánikzár", B, E itípusú, illetve nyomórudas kivitelben.  

Bevilágítási opciók:

 


A bevilágítási opciók segítenek csökkenteni az áramfogyasztást, illetve biztosítják a kellő napfényt. Ezen túlmenően az ilyen garázskapuk szokatlan kialakítása is figyelemre méltó. A panoráma elemek mindegyike kérhető dupla szigeteléssel, valamint karcálló bevonattal. 


 
Kézi zárszerkezet:
 
Ahhoz, hogy belépés nélkül tudjuk nyitni, vagy zárni a kaput, szükségünk van egy kézi zárszerkezetre. Ezzel manuálisan mozgathatjuk kapunkat. 


Oldalajtó:

 


Alapértelmezés szerint az oldalsó ajtó stílusa hasonló a garázsajtó stílusához. Az azonos kialakítás és szín miatt a termék tökéletesen illeszkedik bármely épület homlokzatához. Ennek eredményeként ugyanaz a forma és szín kiegyensúlyozott megjelenést képes biztosítani.

 
Külső leválasztó eszköz a nyitómotor kioldásához (Zsákgarázs-kioldó):
 
 


Az automatizált kapuk vészhelyzeti reteszelő berendezést igényelnek, például olyan esetekre, ha mondjuk áramszünet van és kívülről szeretnénk az elektromos hajtást kikapcsolni. Kényelmes és kompakt külső kioldó eszközünk könnyű átváltást biztosít az automatizált és
kézi üzemmód között. Erősen ajánlott ezen opció igénylése, amennyiben az adott garázs nem rendelkezik további bejárati lehetőséggel (Zsákgarázs).


De mik is a különbségek a szériák között és melyiket,
milyen környezetbe ajánljuk?


 

Az első és legfontosabb különbség a három kaputípus között az a panelvastagság. A Trend-nél ez a szám 40 mm, míg a Classic és a Prestige sorozatnál megegyezően 45 mm, mely így egy 60 cm vastag téglafallal egyenértékű, így egész évben képes kellemes hőmérsékletet biztosítani. 
 


 
További jelentős eltérés a Classic és Prestige sorozatnál a Trend-hez képest a köztes zsanérok, illetve a görgőtartók anyaga. Előbbieknél ezek rozsdamentes acélből, míg utóbbinál galvanizált acélból készülnek. 


A Prestige széria egyedülálló módon dupla görgőtartóval rendelkezik, míg a másik kettő szimplával. De miért jó nekem, ha dupla a görgő tartó?

Egyrészt mert simább, egyenletesebb  futást bíztosít a kapuknak, másrészről pedig szinte hangtalanul nyitódik, illetve csukódik a kapu. 


 
 
Dupla görgő / tartó


A rugós kiegyensúlyozó rendszer szerelhetősége a Trend-nél és a Classic-nál is a hagyományos módon történik, míg a Prestige-nél ez az úgynevezett "klikk-rendszer" segítségével valósul meg. Ennek köszönhetően 20 - 30 perccel gyorsabbá válik az üzembe helyezés. 

Melyik típusú kaput hova, illetve kiknek javasoljuk leginkább:

Csak a Classic és Prestige kapukat javasoljuk magas párartalmú helyiségekben való telepítésre, mert sínjeire és függesztőire is kérhető speciális fehér polimer bevonat, valamint rozsdamentes acélsodrony kábelek, így ellenállnak a környezet viszonytagságainak. 

A Prestige-t egyrészől panelvastagsága, másrészről kiváló hőtartó képessége miatt főként hideg időjárású éghajlatokra, valamint fűtőtt garázsokhoz, illetve nedves, vagy magas páratartalmú helységekhez ajánljuk.

Természetesen ezek a Classic kapukra is igazak a fent említett különségektől eltekintve. 

Amennyiben azonban egy költséghatékonyabb megoldást szeretne mérsékelt éghajlati körülményekhez, illetve fűtetlen helyiséghez, úgy a Trend az Ön számára az ideális választás.