Somfy
roger brushless
alutech garázskapu
alutech garázskapu ipari
cais kapuvasalatok

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás « Összes cikk megtekintése

Milyen kaput válasszak? 2. rész: Úszó kapuk

 
Sorozatunk első részében a szárnyaskapuk tulajdonságait jártuk körbe. A következő részben az úszókapuk előnyeiben fogunk elmerülni.
Miközben különféle megoldásokat kínálunk számos lakossági igényre szabva, bemutatjuk az úszókapuk néhány előnyét, illetve, hogy miért is lehet ez a megfelelő választás az Ön számára.

Egyszerűen használható
Az úszókapu lehetővé teszi az ingatlan területére való belépést anélkül, hogy ki kellene szállnia az autóból. Ez rendkívül nagy előnyt jelenthet például éjjel, vagy mondjuk rossz időjárási körülmények között, illetve ha kicsi gyermeke van az autóban. Az elektromos úszókapu automatikusan bezáródik, tehát azzal sem kell foglalkoznia. Többféle távoli vezérlés is lehetséges, beleértve a mobiltelefonhoz csatlakoztatható GSM modult, vagy a távirányítót.

Biztonság
Az úszókapu sokkal biztonságosabb, mint a többi típus, mely a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja az automatizált kapuk szempontjából, mivel például a szárnyas kapuk érzékenyek lehetnek az ütésre, lökésekre. Egyszóval sokkal jobban megnehezíti a bejutást az illetéktelen személyek számára.


Az úszókapuk másik nagy, kiemelendő előnye a szárnyassal szemben, hogy korlátozott hely esetén is kiválóan alkalmazható, ahol mondjuk a szárnyas kapu nyitásához nem áll rendelkezésre elegendő hely. Így sokkal több helyet is megtakarítunk, mivel a kapu közvetlen közelében felszabaduló helyet is hasznosítani lehet. Azonban itt is számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy egy általános úszókapu méretének egyharmadát teszi ki a kapu farok része. Tehát, ha egy 4 méter nyílásméretű kaput veszünk alapul, akkor 6 méter hellyel szükséges számolnunk. Amennyiben ebből is szeretnénk lefaragni, mert ez a verzió sem kivitelezhető, úgy teleszkópos úszókapura lesz szükségünk. Az alábbi képpel jól szemléltethető, hogy mit is takar a "farok" rész:

 


 
Tehát akkor lássuk is összefoglalva, miért érdemes úszó, és miért szárnyas kaput alkalmaznunk:
 
Úszókapu:
  • Nagyobb ellenállóság a külső hatásokkal szemben (Például erős szél esetén).
  • Automatizálhatók, mely így ideális lehet, például parkolókhoz is.
  • Elérhető magasabb, illetve alacsonyabb méretben is.
  • A kapu közvetlen közelében lévő terület is hasznosítható, ezáltal jobb a helykihasználása.
  • A dupla szárnyas kapukkal szemben, itt csak 1 motor szükséges.
 
 
Szárnyaskapu:
  • Az úszókapuval ellentétben nincs szükség beton munkálatokra, illetve acél oszlopra.
  • A szárnyaskapuk elegánsabb hatást kölcsönözhetnek az ingatlannak.
  • Jelentősen olcsóbb, mint az úszókapu.
  • Egyszerűen telepíthető és kevesebb karbantartást igényel, mint az úszókapu.
 Íme néhány úszókapu kínálatunkból:

FOLLOW ME 4.25 teleszkópos úszókapu vasalat szettSzabad átjárható nyílásszélesség: 4250mm.
Helyigény a nyílás mellett CSAK: 3872mm.
FOLLOW ME M 8.0 dupla teleszkópos úszókapu vasalat szettCAIS - Dupla teleszkópos úszókapu vasalat szett.DINO SZE 02 horganyzott úszókapu vasalat szett73 x 61 -as C” sín szett . Az előfúrt C sínnek köszönhetően rögzítése a kapuhoz,
a hegesztés mellett, csavarozással is stabilan megoldott.
DEMO MZE 02 horganyzott úszókapu vasalat szett95 x 86 -as C” sín szett . Az előfúrt C sínnek köszönhetően rögzítése a kapuhoz,
a hegesztés mellett, csavarozással is stabilan megoldott.