Somfy
roger brushless
alutech garázskapu
alutech garázskapu ipari
cais kapuvasalatok

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás « Összes cikk megtekintése

A megelőzés olcsóbb, mint utólag a kárrendezés

​Egy jól működő biztonsági érzékelő súlyos százezer vagy akár millió forintokat tud spórolni Önnek és cégének egyaránt. Számos alkalommal tapasztaltuk, hogy ipari kapun panelcserét kértek ügyfeleink, ugyanis a kapu rácsukódott valakire, de olyan is előfordult, hogy targoncával nekimentek. A panelcsere díja nyilván a kapu méreteitől és típusától is függ, de annyi már előre borítékolható, hogy számottevő költséget fog okozni. Nem beszélve a további anyagi károkról (motor, falfelület sérülése), személyi sérülésekről. Éppen ilyen helyzetek elkerülésében segíthet nekünk a BEA LZR-Widescan lézerszkenner technológiája.
 
További részletek a képre kattintva elérhetőek

A BEA cégcsoport már 60 éve készít piacvezető biztonsági szenzorokat. A kezdetben személybejárók érzékelőire szakosodott cég hamar maradandót alkotott az ipari érzékelők piacán is. Napjainkra egy egészen széles spektrumot lefednek termékeik, és teljes biztonság mellett használják őket az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában és Európában egyaránt.

 
További részletek a képre kattintva elérhetőek!A BEA által kifejlesztett legújabb lézeres szenzor egy nélkülözhetetlen biztonsági kiegészítő a legmodernebb raktárakhoz és csarnokokhoz. Az LZR-Widescan érzékelő repülési időn alapuló (TOF) lézertechnológiát használ, mely lehetővé teszi a teljes védelmet az ipari kapu előterében. A BEA Widescan a talaj irányába ferde lézerfüggyönyöket létrehozva garantálja a 3 fő funkció zökkenőmentes működését: az ajtó nyitása, az ajtó előtti terület felügyelete és további védelem a küszöb területén. Az érzékelőt a könnyen kezelhető mobilos alkalmazásnak köszönhetően percek alatt be lehet programozni a megfelelő funkciókra. Ráadásul a tökéletes védelem mellett optimalizálja a forgalomáramlást és az energiatakarékosságot is.


 
 
 


Programozható zónák
Három különböző érzékelési zónát programozhatunk be a Widescan központi egységébe: zöld, sárga és piros zóna. A zöld zóna a kaputól legtávolabb elhelyezkedő zóna, mely a kapunyitásért felel. A sárga zóna a tényleges nyitást és jelenlétérzékelést hajtja végre. A biztonsági piros zóna a küszöb körüli területet, egyúttal a tiltó parancsot jelenti az érzékelő számára.Repülési időn alapuló mérési módszer (TOF technológia)
A repülési időn alapuló módszer működését gyakorlatilag a tárgyakról visszaverődő fény adja, melynek köszönhetően a rendszer a távolságot és a sebességet is képes meghatározni. Ennek következtében a Bea Widescan érzékelője milliméter pontosággal azonosítja be a tárgyak térben elfoglalt helyét és mozgásának irányát.


Térfogati lefedettség
A lézer pontos távolságmérésének köszönhetően a szenzor egy 3D érzékelési mezőt hoz létre, amely lehetővé teszi az érkező tárgy méreteinek, sebességének és irányának pontos kiszámítását.


Biztonság
Az LZR-WIDESCAN az Ön ajtóőrévé válik, segítségével dolgozóit biztonságban tudhatja, kapuját és eszközeit pedig megóvja a sérülésektől. A lézerszkenner pontosan érzékeli a közeledő vagy az éppen ott tartózkodó járműveket és megakadályozza a kapu nem kívánt lezáródását ilyen esetekben.


Energiatakarékosság
Az objektumprofilozás lehetővé teszi a párhuzamos forgalom kiszűrését, figyelmen kívül hagyja a kapu előtti kereszt irányú mozgást. Továbbá a virtuális húzózsinornak köszönhetően az ajtó tényleg csak akkor nyílik ki, amikor szükséges. Mindezek mellett lehetőségünk van beállítani gyalogos szűrőt is, mely kizárja a kapu nyitását emberi mozgás esetén.

Független a talajtól és a környezettől
A lézertechnológia nagyfokú függetlenséget biztosít legzordabb időjárási körülmények között is, mint például eső, hó, köd stb.
Egyszerű telepíthetőség akár percek alatt
BEA LZR-Widescan műszaki adatok
 
Technológia Lézerszkenner, repülési idő mérés (7 lézerfüggöny)
Érzékelési mód Mozgás, jelenlét, magasság és sebesség
Maximum érzékelési mező szélesség: 1 x szerelési magasság, mélység: 1 x szerelési magasság
Az első függöny vastagsága 0.5 cm / m (szerelési magasság)
Szerelési magasság 2 métertől 10 méterig
Min. visszaverődési tényező >2% (a padlótól és a tárgytól) (a biztonsági mezőben max. 6 m távolságban mérve)
Min. tárgy méret 70 cm x 30 cm x 20 cm
Kibocsátási jellemzők (IEC 60825-1) IR lézer: hullámhossz 905 nm, kimeneti erő <0.1 mW, 1-es osztály
látható lézer: hullámhossz 635 nm, kimeneti erő <1 mW 2-es osztály
Bluetooth kommunikáció Működési sávszélesség: 2402 Mhz – 2480 Mhz
Maximális átvitt teljesítmény: 12 dBm
Tápfeszültség 12 V - 24 V AC -10%/+20% ; 12 V - 30 V DC -10%/+20% @ érzékelőcsatlakozó (A berendezést jóváhagyott II. osztályú SELV korlátozott áramforrással kell táplálni. Ez a követelmény abból áll, hogy kettős szigetelésre van szükség a primer feszültségek és a Berendezés tápellátása között. A tápáramot 1,5 A-ra kell korlátozni).
Energiafogyasztás fűtés le: < fűtés auto: tip. < 10 W, max. 15 W
Válaszidő Ált. 230 mp, max. 800 mp (védettségi beállításoktól függően)
Kimenet 2 szilárdtest relé ( galvanikus elválasztás - polaritásmentes )
24 V AC/ 30 V DC (max. kapcsolási feszültség) - 100 mA (max. kapcsolási áram)
- kapcsolási üzemmódban: NO/NC
- frekvencia üzemmódban: impulzusjel (f= 100 Hz +/- 10%)
1 elektromechanikus relé (galvanikus elválasztás - polaritásmentes)
42 V AC/DC (max. kapcsolási feszültség) - 500 mA (max. kapcsolási áram)
Teszt bemenet 30 V DC (max. kapcsolási feszültség) - alacsony < 1 V, magas > 10 V (feszültségküszöb)
Led jelek 3 színű LED
Méretek 159 mm (M) x 208 mm (Szé) x 127 mm (Mé)
Dőlési szög beállítása 45° jobbra, 15° balra (rögzíthető)
Védelmi szint IP65
Működési hőmérséklet -30°C-tól +60°C
Normakövetelmények Ez a termék megfelel az Európai Unió valamennyi vonatkozó jogszabályának. További információkért kérjük, olvassa el a megfelelőségi nyilatkozatot.
Nézze meg ezeket a termékeket is!

 
Bea távirányító programozáshoz Bea univerzális tartókonzol Bea fix tartókonzol